Noutoviljelmä

Aksun elämyksellinen kuusimetsä Hyvinkäällä on noutoviljelmä, jossa kasvaa kauniita, viljeltyjä joulukuusia. Kun itse valitsee ja kaataa sen omasta mielestä kauneimman yksilön, saa taatusti tuoreen kuusen kotiin kannettavaksi. Eikä alkuperämaastakaan jää silloin epäilystä.

Voit valita kasvatetun joulukuusen ja kaataa sen halutessasi.

Hinnat: maks 2.5 m. 25, 40 ja 50 eur. Yli 2.5-4 m pitkät kuuset hinnoitellaan erikseen.

Saatavana toki myös valmiiksi kaadettuja tuoreita kuusia alkaen 20 eur kpl. Meiltä löytyy myös serbiankuusta ja pihtaa sekä  paljon myös 1.5-2 m kuusia.

Autolla pääsee ihan kodan viereen josta viljelmä alkaa.
Kuuset pakataan tarvittaessa verkkoon, verkko on maksuton.
Lainasahat löytyy viljelijän puolesta.
Suosittelemme retkeilyyn säänmukaista talvivarustusta, piha valoisa klo 16 jälkeen sekä osa viljelmää.
Kysy myös kotiinkuljetusmahdollisuutta!

Jukan metsätie 51 05620 Hyvinkää P:0449749554

Ota yhteyttä

Kuusenhakuretki

Koko perheen joulukuusen hakuretkipäivät 2024

La 7-8.12 klo 10-16 ja La 14- Su 15.12 klo 10-20 sekä Pe 20 -Ma 23.12 klo 10-20

Pientä tarjoilua kuusenhakuretkipäiven lomassa myös omat evät sallitaan. Laavu ja grillikota käytössä esimerkiksi makkaranpaistoa varten.

Joulukuusen myyntiä myös pihalta ja viljelmältä

Ke 11- Pe 13.12 klo 14-18

Ma 16- To 19.12. klo 12-19

Jouluaattona 24.12 klo 9-12

Mikäli toivot arkipäivisin kodan käyttöä, soita ennen tuloa.


Joulukuuset tuotemerkillä Aksun joulukuuset.

Joulukuusia suvussamme jo vuodesta 1981.

Tilaa myös koti ovelle tai yritykseen!

www.aksunjoulukuuset.fi


Huolellinen joulukuusen hoito säilyttää puun laadukkaana ja neulaset säilyvät pitkään.

Kaadettua joulukuusta säilytetään tuulelta suojattuna ulkotiloissa, esimerkiksi autotallissa tai parvekkeella.

Joulukuusta voidaan kuljettaa auton katolla suojaamattomana vain lyhyitä matkoja. Pidemmillä matkoilla joulukuusi tulee pakata muoviin, pressuun tai pussiin. Peräkärryssä joulukuusta kuljetetaan pressun tai kuomun alla. Normaalikokoinen joulukuusi mahtuu kulkemaan auton sisätiloissa.

Joulukuusen sulattaminen

Kuusen tyveen muodostuu pihkakerros, joka estää veden imeytymisen. Sahaa joulukuusen tyvestä vähintään 1-2 senttiä uuden imupinnan aikaan saamiseksi. Sahaamisen jälkeen tyvi laitetaan heti veteen. Sulata joulukuusi hitaasti viileässä tilassa tai (pesuhuoneessa sumuttamalla kuusta kylmällä vedällä runkoa myöten ennen jalkaan asettamista tyvi koko ajan kylmässä vesiämpärissä). Mikäli puu on pakattu verkkoon poistetaan se vasta sulatuksen jälkeen lopullisessa sijoituspaikassaan. Joulukuusi on helpompi kuljettaa huoneistoon sen ollessa kuljetuspussissa. Lyhennä kuusta tarvittaessa huonekorkeuteen sopivaksi.

Kuusen tyveä lyhennettäessä älä poista kuorta, sillä ehjä kuori on tärkeä puun vedensaannin kannalta. Kuusen tyven pitää mahtua kuusenjalkaan ohentamattomana. Joulukuusen tyvi on oltava vedessä koko ajan muutoin neulaset varisevat pois. Veden kulutus on suurinta ensimmäisen vuorokauden aikana, jolloin veden riittävyys tulisi tarkistaa useasti. Aseta puu mahdollisimman etäälle lämpöpattereista, takoista tai muista lämmönlähteistä tai ilmastoinnin aukoista. Oikealla sijoittamisella pidennät joulukuusen käyttöaikaa.

 

Luo kotisivut ilmaiseksi!